Είστε εδώ: Νέα Βλάβη στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ
ΗράκλειοxartisHeraklion
Βλάβη στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ

deiΧανιά 16/01/10: Βλάβη στο υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ

Σε βλάβη, σε υπόγειο καλώδιο της ΔΕΗ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για περίπου 1,5 ώρα χθες το βράδυ στις ανατολικές συνοικίες και το κέντρο της πόλης των Χανίων.

"Όπως διαπιστώθηκε από τους χειρισμούς που έκαναν τα συνεργεία μας, αυτό οφείλεται σε βλάβη ενός τροφοδοτικού καλωδίου το οποίο ξεκινά από το σταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκάκαρα και καταλήγει σε ένα υποσταθμό ζεύξεως στην οδό Ελ. Βενιζέλου" δήλωσε σήμερα ο προϊστάμενος της ΔΕΗ στα Χανιά, Μανόλης Κουφάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεργεία επενέβησαν αμέσως, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από άλλες γραμμές, που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το φορτίο. Η ηλεκτροδότηση όλων των καταναλωτών αποκαταστάθηκε στις 10 το βράδυ ενώ τα συνεργεία ασχολούνται με τον εντοπισμό και την αποκατάσταση της βλάβης.

"Ο εντοπισμός της βλάβης στα υπόγεια καλώδια είναι δυσχερέστερος από ότι είναι στα εναέρια και απαιτεί ειδικά μηχανήματα τα οποία έρχονται από το Ηράκλειο" τόνισε.

Με μια πρώτη εκτίμηση η βλάβη οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε έργα για την τοποθέτηση αγωγού ομβρίων στην διαδρομή του καλωδίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουφάκης συνήθως, όταν γίνονται τέτοια έργα, υπάρχουν και φθορές, ενώ όπως είπε, η βλάβη από κάποιο χτύπημα δεν είναι ανάγκη να εκδηλωθεί αμέσως. "Συνήθως εκδηλώνεται αρκετά αργότερα, αφού περάσει χρόνος και πάρει υγρασία το καλώδιο από το σημείο που χτυπήθηκε εκδηλώνεται η βλάβη" τόνισε.

Λόγω της χθεσινής βλάβης αρκετοί ανελκυστήρες σταμάτησαν να λειτουργούν και η Πυροσβεστική χρειάσθηκε να παρέμβει σε δύο περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει πολίτες.

 

Πηγή ΑΠΕ