Είστε εδώ: Νέα Για το Εφετείο στο Ηράκλειο
ΗράκλειοxartisHeraklion
Για το Εφετείο στο Ηράκλειο

Απάντηση Δένδια σε επίκαιρη ερώτηση Αλαβάνου για Εφετείο στο Ηράκλειο

Ηράκλειο, 19/02/09. Ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας, ώστε να υπάρχει εκλογίκευση και δυνατότητα συζήτησης με τους ενδιαφερόμενους για το θέμα της ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης, ζήτησε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου.

Ο χώρος της Δικαιοσύνης είναι χώρος συναινέσεων, και όχι "ανάληψης πρωτοβουλιών, ανεξαρτήτως αντιδράσεων" είπε χαρακτηριστικά. Στο αίτημα του κ. Αλαβάνου να ορίσει το εύλογο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι τη "μη διαιώνιση του προβλήματος", ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν ζητά χρονικό διάστημα κάποιων μηνών, ημερών ή εβδομάδων, "αλλά χρονικό διάστημα ηρεμίας που να μπορεί να υπάρχει εκλογίκευση και δυνατότητα συζήτησης με όλους όσους αφορά το ζήτημα της απονομής της δικαιοσύνης στο συγκεκριμένο θέμα". Εξέφρασε, πάντως την ελπίδα ότι "θα βρεθεί λύση σοβαρή και μετρημένη που θα προάγει το θέμα".

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κόστος από την επίλυση του θέματος, αντιθέτως, η κυβέρνηση αναλαμβάνει κόστος από την μη προώθηση παρόμοιων υποθέσεων όπως αυτή της Μυτιλήνης.

 

Πηγή ΑΠΕ