Είστε εδώ: Νέα "Κόβουν" την Κρήτη στα δύο οι αγρότες
ΗράκλειοxartisHeraklion
"Κόβουν" την Κρήτη στα δύο οι αγρότες

  "Κόβουν" την Κρήτη στα δύο οι αγρότες

Χανιά, 19/1/2009.

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων -Ρεθύμνου στην θέση "Πλατάνι", προχωρούν αύριο από τις 11 το πρωί οι αγρότες των Χανίων ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και στη Παντάνασσα, στα όρια των νομών Ρεθύμνου - Ηρακλείου από αγρότες του νομού Ηρακλείου.

Στα Χανιά θα προηγηθεί στις 9.30 το πρωί, προσυγκέντρωση στον κόμβο Κλαδισού ενώ στη συνέχεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με τα οχήματά τους θα περάσουν μέσα από την πόλη των Χανίων και θα κατευθυνθούν στις 11 στην εθνική οδό, στο Πλατάνι.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης και η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΓΕΣΑΣΕ) καλούν τους γεωργούς - κτηνοτρόφους όλης της Κρήτης, "να αγωνιστούμε για να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα ενάντια: στις καταστροφικές πολιτικές σε βάρος μας, στη μείωση του εισοδήματός μας, στον αφανισμό μας, στην φυγή και στην μετανάστευση από τον τόπο μας"

Στην ιδια ανακοίνωση οι οργανωτές των κινητοποιήσεων τονίζουν:

"Να απαιτήσουμε: την άμεση λήψη μέτρων υπέρ των προϊόντων μας, του λαδιού, των κηπευτικών, των εσπεριδοειδών, της αμπελουργίας, της κτηνοτροφίας, της μελισσοκομίας. Την στήριξη του εισοδήματος του παραγωγού και την προστασία των προϊόντων από τη νοθεία και την κερδοσκοπία των καρτέλ που δρουν ανεξέλεγκτα στην αγορά και αισχροκερδούν εις βάρος του αγρότη και του καταναλωτή. Τον έλεγχο των τιμών των πρώτων υλών και εφοδίων. Την άμεση καταγραφή και έγκαιρη πληρωμή όλων των φυσικών καταστροφών από τον ΕΛΓΑ. Το πάγωμα των αγροτικών χρεών".

Κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω της εθνικής οδού με μόνη εξαίρεση τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

 

Πηγή ΑΠΕ