Είστε εδώ: Νέα Κατάσχεση κατεψυγμένων ψαριών
ΗράκλειοxartisHeraklion
Κατάσχεση κατεψυγμένων ψαριών

Κατασχέθηκαν 24 τόνοι κατεψυγμένων ψαριών στο Ηράκλειο

Ηράκλειο, 30/09/2008

Στην κατάσχεση 24 περίπου τόνων κατεψυγμένων αλιευμάτων, που περιέχουν αυξημένα ποσοστά υδραργύρου, προχώρησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Οι ποσότητες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά την εισαγωγή τους από τη Ναμίμπια της Αφρικής.

 Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη, σε δηλώσεις της επεσήμανε: "Κατασχέθηκαν 24 περίπου τόνοι κατεψυγμένων ψαριών, αφού, έπειτα από τον έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας, βρέθηκε ότι περιέχουν αυξημένα ποσοστά υδραργύρου. Γνωρίζουμε ότι τα ποσοστά υδραργύρου είναι επικίνδυνα, όταν βρίσκονται πάνω από τα φυσιολογικά όρια, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, καθώς ευθύνονται για την πρόκληση εγκεφαλικών προβλημάτων".

Επίσης η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: "προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία των καταναλωτών. Παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτικές μας υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες, προσπαθούμε πάντα να περιφρουρούμε το νομό με τον καλύτερο τρόπο. Με αυτήν την έννοια δεν εισάγεται τίποτα, αν δεν ελεγχθεί. Για το λόγο αυτό πολλές φορές κατηγορούμαστε ως υπερβολικοί, σε ό,τι αφορά τα πολλά δείγματα που λαμβάνουμε και στέλνουμε στο χημείο. Όμως, θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε και συνεπείς σε όσα πρέπει και έχουμε υποχρέωση να κάνουμε απέναντι στους πολίτες".

 

Πηγή ΑΠΕ Otenet.gr